Tilläg

kom på att jag glömt några grejor från Co-lombia så nu kommer en snabb resume.
För första gången i mitt liv satt jag i en bil som blev kollad för bomber när vi skulle in på en statlig byggnad.
När fan ska folk fatta att en bil kommer inte flytta sig snabbare för att man tutar, går lika snabbt och man blir så satans irreterad på desa människor.
Folket på resturangerna går nog en utbildning hur man tar bort oanvända bestick på resturangerna för fan va snitsiga de var på att ta bort dom utan att deras egna händer rörde dom med hjälp av två andra bestick, konstigt men roligt att titta på.
Presidenten åkte förbi när vi befann oss på polis huset. Först kom ett helt gäng med mc för att spärra av vägar. Sen kom fyra identiska jeepar utan reg skylt körandes snabbt som fan, i en av dom satt presidenten. Längst back kom en jeep till där en kille stack fram ut solluckan med ett automat vapen och en rygg sköld av pansar,
Fan vad man lär sig mycke spanska när man spenderat en vecka här och en i chile, imponerad.

Sist måste jag säga att jag är kär. Latinskor fy fan, är de snygga så är de jävligt tajta och snygga.

Det var en snabb resume om det jag glömt berätta om tidigare.

mina lurar



Lita gaffa lagar allt, men den ena luren är för söndrig så det blir helt snett och inte ljudtät. Dags för en pension

roligt

tyckte det här var så jävla roligt när jag av ren tur hittade det
http://www.youtube.com/watch?v=e_rVtIE8PGk&feature=related

hemma igen

Va på stan idag och gick och det händer ta mig fan inte ofta. Bor man i sthlm så har man inte samma sug som folket som kommer och besöker. Dock är det super viktigt att ha lurar på huvet så slipper alla dessa jävla folk som vil ha pengar av en. Tyvärr har mina lurar börjat sjunga på sista versen och håller på att trilla sönder, som tur var kunde jag lagga dom med lite gaffa tejp (lifesaver vid många tillfällen) dock sitter de lite snett, så måste inhandla nya såna.
Va är det med den här kändis kåtheten jag är inte särskillt kåt på dom men varje gång jag passerar en måste jag titta lite extra. Idag sprang jag förbi hello kitty eller va fan hon heter, som jag tycker är superjobbig, ändå tittar jag. Sen tror jag att jag sprang förbi mr. modysson, inte säker han gick med käp.

Och vem fan vill köpa ett tv-spel basserat på paintball, hur roligt kan det vara!

community

Har nu i två dagar varit i en del av paradiset. Var hemma hos vår tolk som bor i ett gateway community, med murar och vakter. Stort finnt hus utsikt över en sjö där det åks vattenskidor. Allt är också byggt runt en golvbana som är en av de högst belägna i världen. Satt och drack öl i svensk sommar värme medans solen gick ner.

trubadur

Efter att vi varit på resturang och ätit  idag så bestämde jag mig för att gå på casino, alla var trööta och ville gå hem. Väl där inne så var det fullt. Bestämde mig för att gå vidare och ta några öl. Gick till ett stäle där man kunde sitta ute och dricka öl. Där satt tre killar och spelade musik (gitarr, sång trumpet). Satt där och söp in atmosfären och tänkta. Fan med en öl i handen och en trubadur i örat så börjar man fan tänka!

höghöjds träning

När vi kom till hotellet så fick jag reda på av guiden att hon pratar flyttande dansk och förstår också vad jag säger. Dock hade redan jag och hans kommenterat hennes fula byxor, dock på avstånd så tror inte hon hörde. Sådan information är alltid bra att få innan man träffar och kommenterar tolkar! Som tur vad så fick man reda på det i tid nog innan man fällde nästa kommentar. Hennes danska är så klockren att det är läskig.

Hans brukar alltid använda sig av roliga kommentarer när vi är iväg. Som igår så han TipTop till vår chaufför som dock förstår en del engelska men hans förståd inte vad han menade. Så i morse när han kom för at hämta oss så frågade han var TipTop var nånstans.

Bogota ligger 2600 meter över havet och idag så åkte vi upp på ett berg och befann oss på över 3000 meters höjd och när man gick i trapporna där så blev man satans trött. Det kan man kalla höghöjds träning för en kille som inte tränat på ett år. Men satan vilken utsikt man fick över stan, riktigt snyggt. Dock kom det lite dimma och på en halvtimme kunde man inte längre se stan, lite som the mist eller the fog. En halvtimma var det helt klart igen, snacka om snabba väderfrändringar.

Co lombia

Hoppar på planet i sthlm som har destination Newark. Alla lyckades få fönsterplats, vilket alltid är skönt. Jag fick så klart längst bak men som tur va så på det här planet gick det att fälla stolarna även där. Det som var ännu bättre var att när d sa boarding complete så var de 2 platserna på min rad fortfarande lediga. Men precis när jag känner känslan av glädje så kommer det en stor gubbe och sätter sig, han tyckte det var bättre plats här än på sin egen plats. Så inget liggande på den turen.
Hoppas på planet från Newark mot Botoga. Hamnar jag och fotografen längst bak och här kan man inte älla sättena, plus att det kommer en jävla kärringen och sätter sig, så det var en mardöms resa man hade framför sig. Dock gick tanten så vi fick lite bättre plats. Jag lyckades somna men fotografen hade det värre, varje gång jag vaknade upp hade han en ny sovposition, vid ett tillfälle satt han på golvet med huvudet i sätet. Men fast man sov var det ingen trevlig flygning. Jävla snål continental airlines, er ska man inte åka med.

Strax så ska vi bege oss utt på de farliga gatorna i colombia, ska bli spännande

Hemma igen

Nu är jag återkommen från min Taiwan resa som var kort och effiktiv. Sista dagen försov jag mig dock men min producent tyckte att jag förtjänade det. Till skillnad från de övriga dagarna var det strålande sol och 25 grader. Så jag sprang runt i skjorts och t-shirt och hjälpte ulrika shoppa till sina kids.

En rolig iaktagelse på en resturang var att det var inte så många gäster så vi fick 4 servetriser som efter att de serverat oss inte går iväg utan står och stirrar på oss när vi äter och häller upp ny öl så fort vi tar en klunk. Vi måste varit intressanta eftersom dessa fyra bara glodde och glodde, störde matron något.

Sen har vi den sökandes syster som var rätt söt som tyckte jag var snygg och jag fick förklarade lite skämtsamt genom hennes man att vi skulle vara tillsmmans i 2 dagar innan jag åkte hem. Dagen efter tyckte hon också att mitt skägg var jäkligt coolt, dock inte så konstigt, folket där nere har ingen ansikts växt. Hon kramades också lite längre än de andra systrarna när sa hejdå varje kväll.

Mitt första möte på redationen med mitt första team varje också lite roligt. Jag var ny rakad, hade min palestina själ och är sen tidigare piercad. Fick höra efter åt att de trodde att jag var vegan och vänster vriden, det sistnämnda är dock sant. Fick nu höra av den sökande i taiwan att hennes syster hade sett en bild av mig och trodde jag var Militant vegan. Vad är det mitt utseende som får folk att tro jag är vegan, uppraggad av bögar och alltid killen som blir frågad om jag vill köpa knark av skumme mnniskor som passerar en på gatan?


taipei

Idag har man besökt världens högsta bygnad, 508 meter vi befann oss på 338 meter och bara det var svindlade, tänk de fönsterputsare som har det jobbet. Har åkt världens snabaste hiss 1010 m/m. Och kissat på världens högsta toalet. En händelserik dag.

just det

gick upp till kameramannen Johan för att lämna lite batteri och knackar på och han pissar och jag väntar. Det är gelt tyst i koridorren och plötsligt hör jag det. Det är magiskt, spännaden och högt. Grannen mitt emot eller rättar sagt tjejen får känna  på den duktigt. Man hör stönen väldigt klart, högt och tydligt, hon njöt med en tyst kille. det enda jag tänkte på var att johan dra upp gylfen och kom och lyssna på det här, det händer inte alltid. Han hinner ut, men hon är  lite tystare, men han hör det. Bland det roligaste jag upplevt på ett hotel på länge.  Jag går in sätter baterierna på laddning och går och köper öl som jag och Ulrika dricker

Resa, en del av livet?

På förra resa glömde jag en del fakta. Sydkorea är ungefär 30x50 mil så mindre ön 1/3 del av sverige men man har tryckt in 48 miljoner där och närm nakör från söder till norr så finns det fortfarande skog och natur. i soul (eller hur det nu stavas) har man tryckt in 17 miljoner, nästan två sverige. Och fan stort är det men inte så stort som jag trodde.

Men nu är jag i Taipei Taiwan och här är det också ganska stort, men känns mer som Thailand här och får en skönare känsla här. Flygresan hit var dock intressant och hemskt.
Efter 5 dagar i sverige hoppar jag på planet och flyger. Kommer efter ett tag till Hong Kong och vi 4 är de enda västerläningarna på planet. Jag sitter bredvid en kille som äter med öppen mun, väntar på en fis eller rap men kommer inget. Helt plötsligt börjar ett gäng kineser skrika, kaffet är slut och jag har precis somnat, men ett jävla väsen när alla klickar i mun på varandra. Men landar till slut och allt är bra.

Vi filmar lite utanför flygetplatsen, hoppar in i taxin och åker 50 sen kommer polisen och stoppar oss, men det är lugnt och släpper oss efter ett tag. Vill nog mest vissa makten, och det märker man i komunist land, man måste göra en massa grejor så fort man visar en kamera, det kostar inget men de vill visa att de bestämmer. Men sen vi landat så har det jävlar hellregnat jävlar tropiskt och myggor har strulalt. Men i eftermidags blev det lite uppehåll och 17 grader. Dock läcker mitt rum lite i fönstret så det är fuktigt jävlar på mitt rum.
Idag har jag nog ätit den äkligaste maten i hela mitt liv. Vi kommer till en resturang som visar ig vara jävligt dyr, men vi sitter där och beställer kött, ber om well done men får salt och pepar på den frågan. In kommer sen små snitar, röda som blodet som flytter i mina ådrer och med sener och fett i hela kötet. För det betallar vi allt för mycket och jag smakar inte ens på det oh vi går på pizza hut istället. Kommit fram till att det är bara sydost asien som har gå stark thai mat. Här vet man fan inte vad man beställer. så det känns säkrare att beställa subway, för då vet man vad man får. Det smakar lika dant här som hemma.

Har sett lite roliga reg skyltar här, en hade Bög och en annan Cum som regestrerings skylt.

Men det roligaste som har hänt senaste tiden jag varit hemma är endå linas förutfattade menning, om en iraker skriker i en bio kö så måste han ha en bomb på sig http://tanzenmitdielina.blogspot.com/2009/03/hjartstillestand.html Som också inte bjuder mig på mackmyra men istället blandar ut findrickan.

Farfar sorry att jag missade din vistelse i sthlm och kommer missa när du kommer tillbaks men får hoppas att du besöker min nya lägenhet till sommaren och dricker lite av min nya whiskey som jag köpt. Och drömmen om min slev som jag kommit på att jag måste förverkliga börjar ta form, hittat lite inperation här nere.

Dream on and live forever!

hemma bäst?

Är nu tillbaks från sydkorea och vad man kan säga om de sista dagarna är inte mycket. Jag gillade inte maten där men den inhemska ölen Cass var god och lättdrucken. Besökte en by som i deras ögon beräknas som liten vilket innebär att där bor ett par hundratusen! Det var också ganska kul att gå runt och lite halvhögt skrika -här va de ko rea, här va de ko rea! Får se om det är lika kul att skrika co lombia.

På flyget hem han jag kasta i mig mer än vad jag brukar hinna under en vanlig fredag i sthlm. Det konstiga var att jag inte kände mig lika berusad som jag brukar göra på marken. Kommer till sthlm och märker att plånboken är borta och tänker kuken också. Det hela löste sig dock senare genom att den återfanns på arlanda, hade tappat den på planet från helsinke och hade inte blivit bestulen på den i fyllan, vilket kändes bra. Dock han jag spärra alla mina kort och hoppas de nya hinner komma innan jag drar till taiwan på lördag.

Kollade igenom en serie som heter the 80 show och är ett försök att lyckas med ett nyt årtionde efter det gått så bra för the 70 show. Men inte konstigt att det bara blev en säsong, den är så dålig. Det ända som gör den lite rolig är kläderna de använder och när de dansar när de går ut. Det ändå som gjorde att jag uthärdade det mesta av denna serien var att jag var full när jag kollade på den, vilket gjorde den lite roligare och det gjorde inget om jag glömt vad jag kollat på.
Snygg vinjett har dock True blood som Aaro tipsade mig om. Har inte kommit in så bra i serien men vinjetten och musiken är jäkligt bra. Och nu har också Reapers nya säsong startat, väntar nu bara på att greek också ska starta.

RSS 2.0