Arbetslös

Fick nästan precis reda på att jag kommer vara ledig hela sommaren, och för min del är det en dålig grej. Hade en liten chans på att ha jobb till september men det krockade lite med saker vilket gjorde att jag inte kunde ta jobbet. Så just nu är jag arbetslös på obestämd framtid. Men hoppas på det bäste och det löser sig väl tillslut.

Skräckfilm

Har på sistone sett ett par riktigt bra skräckfilmer.
Först såg jag den spanska filmen R.E.C som var riktigt bra faktiskt, smart upplägg och kostade nog inte en förmögenhet att göra. Den var läskigt rakt igenom, dock var den lite kort. Min kusin skrek till och med rakt ut ett par gånger. Filmen handlar om ett tv team och brandmän som fastnar i en byggnad efter att blivit ditt kallade på ett larm. Larmet visar sig vara en galen kvinna. Mer än så ska jag nog inte berätta, men se den.

Efter den så såg jag den franska filmen Inside. En blodigare film som inte är en zombie film tror jag inte att jag sett. Den är lite läskig men är nog mer gore. Blodet sprutar i flertalet scener och då ska jag inte berätta om slutscenen, fy fan va trevlig. Filmen handlar om en gravid kvinna som lever ensam och som blir förföljd av en kvinna som vill ha hennes barn, allt utspelar sig under en natt, en blodig sådan.

Sen såg jag cokså the Mist som bygger på en bok av Stephen King.Denna är inte så blodig, men skrämmande och väldigt mystisk. Kan väl tycka att cgi inte hade gjort världens bästa effekter men jag gillade den. Man hoppade till ett par gånger men mest ville man bara ha ihjäl en viss människa i filmen. Väldigt speciellt slut som ger en ångest. Filmen handlar om en mystisk dimma som kommer över en stad vilket leder till att en grupp människor blir instängda i en butik.

Såg också remaken på Day of the dead. Filmen har bra effekter och är läskig vid vissa tillfällen. Och jag gillar att i nyare zombie filmer att zombiesarna springer snabbt, visst hela saken med zombies är att de går långsamt, men det funkar ibland. Jag föredrar helt klart Romeros Zombies men i denna film funkar det. Man brukar ju säga att om man gör en remake ska man göra en förbätring av den gamla och det är här filmen gör fel. Visst de förnyar med springande zombies som de gjorde en del i remaken Dawn of the dead. Men där slutar det, istället för att vara fast i en bunker som de är i orginalet så är de fast i en stad. Dett gör ju att det inte ens är samma film längre, den förvillar ju folk om vad de förväntar sig. En helt klart sevänlig film men förvänta dig ingen bunker. Ungefär som Day of the dead 2 som inte har något med orginal filmen att göra utan rider på namnet. Remaken handlar iallafall om ett militär expriment som går fel och en hel stad smittas.
Vänta istället på Romeros film Diary of the dead som utspelar sig under samma period som Night of the living dead fast här har en av de som försöker hålla sig levande en kamera med sig. Lite som cloverfield med zombies och även inslag av Böair witch projekt, det vill säga en lågbudget film, men vad Romero också gjorde var att han knappt gjorde någong reklam och släppte den bara på ett fåtal biografer. Och inte som Land of the dead som var en hollywood film. Den har fått bra kritik och ska vara mer som en hederlig splatter film. Kolla gärna lite extra efter kända ansikten som spelar nyhetsuppläsare.

Igår började jag också kolla på den spanska filmen The Orphanage men tyvärr så hängde sig min dvd efter 12 minuter. Men den had en bra start så får försöka igen lite senare.

Första inlägget

Jag tänkte att de kan ju aldrig för sent att starta en blogg, trots det så känns det som om jag är en av de sista att göra det. I den här bloggen kommer jag skriva om allt möjligt.
För tillfället så jobbar jag på en Ålands kryssnings båt där vi följer personalen och filmar deras vardag på en båt. Ett program som kommer gå på kanal 5 i höst. Kan ju också berätta att det blir en hel del festande på båten, inte bara av de som besöker den utan också av oss som filmar på båten.
Detta får räcka som första inlägg

RSS 2.0